De meest effectieve manier om je gezicht te reinigen

16 December, 2015 13:46

Heb jij na een lange dag ook geen zin meer om voor het slapen gaan je make-up eraf te halen? Dat gevoel kent vrijwel iedereen. Toch is het reinigen en verzorgen van je huid erg belangrijk als je wilt dat de huid gezond blijft. Maar hoe kan je de huid van je gezicht eigenlijk het beste reinigen? Lees het in dit blogbericht.

De juiste gezichtsreiniging

Gezichtsreiniging moet de make-up en het bijbehorende vuil van de huid verwijderen. De gezonde huidcellen dienen tijdens dit proces uiteraard gespaard te blijven. Er zijn zoveel verschillende huidverzorgingsproducten op de markt dat je ontzettend veel keuze hebt. De meeste vrouwen maken gebruik van de volgende producten: cleanser, scrub, masker, tonic, serum en een crème. Het is niet perse noodzakelijk om al deze producten te gebruiken voor een optimaal resultaat. Ben je dit toch van plan? Breng dan de producten in bovengenoemde volgorde aan op je gezicht.

huidverzorging


Gezichtsreiniging die bij je past

Het is tevens belangrijk om te weten wat voor soort huidtype je hebt zodat je altijd de beste producten aan kunt schaffen. Heb jij bijvoorbeeld last van een gevoelige huid of heb jewimperextensions? Zorg er dan voor dat het reinigingsproduct die je gebruikt geen oliën of andere irriterende ingrediënten bevat. Bekijk daarnaast, voordat je de gezichtsreiniger aanschaft,  altijd goed de ingrediëntenlijst of laat je adviseren…


Reinig met mate

Het beste is om je gezicht twee keer per dag te reinigen: één keer in de ochtend en één keer ’s avonds. Om ervoor te zorgen dat je huid niet gaat irriteren is het aan te raden om niet meer dan twee keer per dag gebruik te maken van de gezichtsreiniger. Heb je een dag bijvoorbeeld weinig tot geen make-up op? Spoel je gezicht dan alleen af met lauw water. Lauw water is de beste optie omdat het ervoor zorgt dat je huid voorzichtig en effectief gereinigd wordt.

Afdrogen

Dep na het reinigen van je gezicht je huid droog met een schone handdoek. Je mag je gezicht absoluut niet droogwrijven omdat de kans bestaat dat je dan al je gezonde huidcellen kapot wrijft.

Dag- en nachtcrème

Het reinigen van je gezicht in combinatie met een goede dag- en nachtcrème zorgt voor een gezonde huid. Breng de dag- en nachtcrème aan wanneer je gezicht nog vochtig is zodat de crème optimaal geabsorbeerd kan worden en je het beste resultaat bereikt.

< Dé make-up trends voor de lente / zomer 2016 Hoe kan ik mijn ogen nog meer laten spreken? >