De perfecte smokey eyes

28 December, 2016 14:36

Heb je binnenkort een feestje, of wil je gewoon eens een keer iets anders met je make-up? Het is erg simpel om zelf te doen, en met  mooie lange wimpers is de look natuurlijk helemaal compleet.

De smokey eyes is een look die geschikt is voor verschillende gelegenheden. Je kunt met deze look naar een gala of ander feestje, maar ook zeker naar je werk. De smokey eyes kun je op verschillende manieren aanbrengen. De donkere versie is het meest geschikt voor naar een feestje, maar met lichtere kleuren is de look ook zeer geschikt voor op je werk.

Benodigdheden

-          Oogschaduwbasis

-          Zwart kohlpotlood

-          Blending kwast

-          Donkere kleur oogschaduw (bijvoorbeeld zwart)

-          Lichtere kleur oogschaduw (bijvoorbeeld grijs)

-          Highlighter

-          Smudger / spons-applicator

-          Eyeliner

-          Mascara

Aanbrengen van de smokey eyes

(1)    Je begint altijd met het aanbrengen van een oogschaduwbasis op je ooglid.

(2)    Vervolgens teken je een dikke zwarte lijn kohlpotlood net boven je wimperrand. Met de blending kwast veeg je het lijntje uit over het gehele ooglid.

(3)    Daarna neem je een donkere kleur en kleur je hiermee je hele ooglid in. Werk omhoog tot iets in je crease (het stuk van je ooglid dat tussen je wenkbrauwbot en je bewegend ooglid zit; als je je ogen open doet valt hier de plooi).

(4)    Neem de lichtere kleur, en stip je buitenste ooghoek en je crease hiermee aan. Vervaag met een blending kwast de kleuren zodat ze goed in elkaar overlopen.

(5)    Herhaal stap 4 totdat je tevreden bent.

(6)    Neem een mooie highlighter en zet hiermee het gedeelte vanaf je wenkbrauwbot tot aan je vervaagde oogschaduw aan. Vervaag dit met de kwast tot het mooi overloopt in de grijze oogschaduw.

(7)    Teken met een klein kwastje een lijn zwarte oogschaduw onder je oog en vervaag deze met een smudge penseel of spons-applicator.

(8)    Een dun lijntje vlak boven je wimpers en op je onderste waterlijn maak je zwart met een eyeliner.

(9)    Nu is het tijd om de wimpers te krullen en een laagje mascara op te doen.

Als je deze stappen volgt, zal je zelf de perfecte smokey eyes creëren. Heb je van jezelf niet zulke lange wimpers, en doet mascara net niet genoeg voor je? Kies dan voor wimperextensions. Deze kan je laten zetten bij Eyelash Express in Amsterdam.

< Vrouwen voelen zich mooier met wimperextensions Natuurlijke wenkbrauwen met de hairstroke techniek >