Door deze tips blijft je make-up de hele dag perfect zitten

22 Januari, 2016 13:43

Het reinigen van de huid

Reinig de huid goed, aangezien dit zorgt voor de perfecte basis bij het aanbrengen van de make-up. Breng ongeveer een half uur voordat je jezelf gaat opmaken een hydraterende dagcrème aan. Zo wordt de huid namelijk voldoende gevoed en heeft de crème genoeg tijd om in de huid te trekken.

Een primer vormt de basis

De primer is het laagje tussen het gezicht en de make-up in. Het staat ook wel bekend als de basislaag.  Door de primer zal de make-up gemakkelijk over het gezicht verdeeld kunnen worden en langere tijd blijven zitten. Let bij de aanschaf van de primer wel op de juiste soort: een vette huid heeft namelijk een matterende primer nodig en iemand met een droge huid kan het beste kiezen voor een primer die een glanzend effect teweeg brengt.

 


Vergeet de ogen niet

Om ervoor te zorgen dat al de oogmake-up perfect blijft zitten, kan er het beste een ooglidprimer of een concealer aan de basislaag toegevoegd worden. Oogschaduw loopt hierdoor bijvoorbeeld niet meer in de lijntjes en na een dag op kantoor zijn je ogen nog steeds mooi opgemaakt.

Breng make-up laag na laag aan

De meeste vrouwen brengen de diverse make-up producten vrijwel direct na elkaar op het gezicht aan. Dit is niet de bedoeling, aangezien je de producten het beste 5 minuten kan laten intrekken voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Kies ook een geschikte foundation. Vooral mensen die last hebben van een vette huid, kunnen het beste kiezen voor een matte foundation.

Finishing touch

Breng tot slot een transparante poeder op het gezicht aan, om een egale teint te creëren. Ook een fixerende spray doet wonderen. Zo’n spray zorgt er namelijk voor dat de make-up één geheel wordt, er veel natuurlijker uitziet en daarnaast langer blijft zitten.

Is dit voor jou allemaal iets te veel moeite, maar wil je wel dat je make-up de hele dag door mooi blijft zitten? Dan is permanente make-up misschien wel iets voor jou. Lees hier meer over permanente make-up.

< Dé make-up trends voor de lente / zomer 2016 De meest effectieve manier om je gezicht te reinigen >