Hoe kan ik mijn ogen nog meer laten spreken?

19 November, 2015 13:53

Iedereen heeft weleens last van slapeloze nachten en de bijbehorende sporen die ze, vooral rondom de ogen, achterlaten. De meeste mensen vinden het vervelend om er vermoeid uit te zien en proberen dit dan ook te verdoezelen. Gelukkig bestaan er bepaalde producten en technieken die de ogen weer laten spreken, waardoor niemand ziet dat je vermoeid bent. Ideaal dus!

Concealer en highlighter

Een concealer wordt voornamelijk gebruikt om de huid rondom de ogen te egaliseren. Wanneer je donkere kringen onder de ogen hebt is het aan te raden om een dekkende concealer te gebruiken,  terwijl een oplichtende concealer de perfecte oplossing is voor een wat grauwere huid. Een concealer vormt dus de basis in ons beautyregime, maar ook een highlighter mag absoluut niet vergeten worden. De highlighter kan het beste in de binnenste ooghoeken aangebracht worden voor een sprankelend effect.

Beautifuleyes


Zorg goed voor de wenkbrauwen

De wenkbrauwen spelen een belangrijke rol als het gaat om onze oogopslag. Goed geëpileerde wenkbrauwen hebben namelijk een liftend effect, waardoor de ogen groter lijken. Licht omhoog gekamde wenkbrauwen zorgen daarentegen juist weer voor een hele open blik. Om deze oogopslag helemaal te optimaliseren is een wit, glimmende, highlightende oogschaduw op het wenkbrauwbot aan te raden, omdat dit de wenkbrauwlijn accentueert.

Breng een andere kleur eyeliner aan

Wanneer je de ogen er echt uit wilt laten springen kan je het beste kiezen voor een andere kleur dan zwart of bruin. Ga bijvoorbeeld voor een blauwe eyeliner, omdat deze ervoor zorgt dat het witte gedeelte van de ogen nog meer opvalt en daarbij een mooi contrast vormt.

Maak gebruik van een wit oogpotlood

Een wit oogpotlood aan de binnenkant van de ogen aanbrengen helpt ontzettend goed bij het creëren van een heldere oogopslag. Normaal gesproken is de waterlijn onder de ogen namelijk roze of zelfs rood, en dat creëert de vermoeide uitstraling. Een wit oogpotlood zorgt ervoor dat het wit van de ogen beter uitkomt, je er uitgeruster uitziet en het de ogen daarbij optisch groter maakt.

Lange, sprekende wimpers

Lang gekrulde wimpers laten de ogen meer spreken dan wat dan ook. Wanneer je van jezelf geen mooie gekrulde wimpers hebt kun je natuurlijk gebruik maken van een wimperkruller, maar het is gebleken dat dit niet bij iedereen hetzelfde positieve effect heeft. Wil je mooie lange wimpers, zonder daar zelf al te veel moeite voor te hoeven doen? Dan zijn wimperextensions iets voor jou. Deze extensions creëren namelijk lange en sensuele wimpers, zonder dat je gebruik hoeft te maken van mascara. Bekijk hier hoe je wimperextensions kan laten zetten.

< Dé make-up trends voor de lente / zomer 2016 Mascara aanbrengen op de manier die bij jouw oogvorm past >