Mascara aanbrengen op de manier die bij jouw oogvorm past

27 Oktober, 2015 13:55

Iedereen heeft een ander gezicht: ook de vorm van de ogen verschilt per persoon. Daarom raden we aan om bij het aanbrengen van de make-up goed te letten op jouw specifieke vormen. Zo zal je de plank qua make-up nooit misslaan. Omdat mascara niet meer weg te denken valt uit het beauty regime wordt in dit artikel besproken hoe mascara het beste aangebracht kan worden. Beaute Rroir Volume mascara

Vrijwel iedereen vindt het belangrijk dat wimpers er volumineus en er zo lang mogelijk uitzien. Wimperextensions worden steeds populairder omdat deze voor een ultieme lengte zorgen. Wanneer je wimperextensions hebt is het aanbrengen van mascara niet per se nodig, maar toch kiezen de meeste vrouwen ervoor om dit wel te doen. Zo bereik je namelijk een optimaal resultaat. Let er daarbij wel op dat je een speciale mascara zoals de Beaute Rroir Volume mascara zonder oliën gebruikt.


Basistechniek

Mascara wordt altijd vanaf de wortels van de wimpers aangebracht. Met een zigzaggende beweging wordt vervolgens omhoog gewerkt, omdat de wimpers op deze manier van elkaar gescheiden blijven. Het mooiste resultaat creëer je door meerdere lagen mascara over elkaar aan te brengen. Zorg er wel voor dat de eerdere laag goed droog is wanneer je de volgende laag aanbrengt.

Ogen die verder uit elkaar staan

Begin bij dit type oogvorm altijd bij de binnenste wimpers om vervolgens naar buiten te werken. Zorg er daarbij voor dat de binnenste wimpers het zwartst zijn. Zo lijkt het namelijk alsof je ogen dichterbij elkaar staan dan dat werkelijk het geval is.

Ogen die dichtbij elkaar staan

Wanneer je dit type oogvorm hebt ligt de nadruk voornamelijk op de buitenste wimpers. Maak deze wimpers daarom het zwartst. Om er helemaal voor te zorgen dat het lijkt alsof de ogen verder uit elkaar staan, raden wij ook aan om eyeliner op het ooglid aan te brengen.

Kleine ogen

Begin met een laag mascara die voor dikke(re) wimpers zorgt. Breng vervolgens een laag van een mascara aan die zich voornamelijk op de lengte van de wimpers richt. Deze mascara moet vooral in het midden van de ogen aangebracht worden. Zo zorg je er namelijk voor dat de ogen groter lijken.

Amandelvormige ogen

Focus je vooral op de middelste en buitenste wimpers, zowel onder als boven. Gebruik voor de onderste wimpers een dun borsteltje om zo meer nadruk te leggen op de prachtige vorm van de ogen.

Ronde ogen

Het middelste gedeelte van de wimpers is bij deze oogvorm het belangrijkste. Breng op de onderste wimpers helemaal geen mascara aan om een optimaal resultaat te creëren.

Oneven ogen

Dikke lagen mascara en de smokey eyes passen perfect bij deze vorm ogen. Gebruik absoluut geen kleuren omdat dit de oneven ogen juist zal benadrukken.

Hangende ogen

Wanneer je last hebt van hangende oogleden kan je het beste gebruik maken van twee verschillende kleuren mascara. Breng allereerst een bruine mascara aan op de onderste wimpers en vervolgens een zwarte op de bovenste. Richt je daarnaast vooral op de binnenste wimpers, want dit zorgt voor een liftend effect.

Heb je helemaal geen zin om mascara aan te brengen, maar wil je wel hetzelfde effect creëren? Dat is absoluut mogelijk: wimperextensions bieden dan de perfecte uitkomst voor je!

< Dé make-up trends voor de lente / zomer 2016 Welke kleur lippenstift past bij jou? >