Welke kleur lippenstift past bij jou?

21 September, 2015 13:58

Een mooie lippenstift is niet alleen een perfecte eyecatcher voor het gezicht, ook een outfit maak je er helemaal compleet mee. Het is daarom wel belangrijk om de juiste kleur te kiezen zodat je de plank qua make-up zeker niet misslaat. Ben je benieuwd welke kleur lippenstift geschikt is voor jouw huid? Lees dan snel verder.

LipstickOndertoon:

Allereerst is het belangrijk om erachter te komen welk huidtype je hebt. Dit doe je door voor de spiegel te gaan staan en te kijken wat voor soort sieraden beter bij jou passen. Staan gouden sieraden jou mooi? Dan heeft je huid een warme ondertoon. Staan zilveren sieraden jou echter mooier? Dan heeft je huid een koude ondertoon. Bruintinten zoals karamel, mokka en goud kunnen het beste gekozen worden door mensen met een warme huid. Net zoals oranje en roze/roodachtige tinten. Heeft jouw huid echter een koele ondertoon? Kies dan voor tinten zoals donkerrood en roze.

Huidtype:

·         Lichte huid

Heb je een bleke huid met een roze ondertoon en sproeten? Verbrand je snel? En heb je erg blond of rood haar? Dan is de kans groot dat jij een lichte huid hebt. Beige, roze en nude kleuren staan geweldig bij mensen met dit type huid. Merk je dat jouw lichte huid een gelige ondertoon heeft? Pas dan op met hele felle kleuren zoals felroze en fuchsia. Deze tinten kunnen namelijk erg vloeken, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

·         Medium huid

De meeste Nederlanders hebben een medium tot lichte huid. Je wordt wel bruin maar verbranden hoort er af en toe ook bij. Je huid heeft waarschijnlijk een gelige ondertoon en je haarkleur zal tussen goudblond en bruin zijn. Herken jij je hierin? Ga dan voor rode tinten. Veel mensen kunnen dit soort tinten niet hebben maar iemand met dit type huidskleur kan alle verschillende soorten rood aan. Het zal je werkelijk allemaal geweldig staan. Naast roodtinten passen ook kleuren zoals lichtroze, oranje en perzik helemaal bij jou.

·         Donkere huid

Verbrand je niet snel in de zon? Dan heb je waarschijnlijk een donkere huid. Mensen met een donkere huid kunnen eigenlijk alle kleuren lippenstift hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat je. Toch kun je het beste de lippenstift met de oranjekleurige tint beter vermijden.

Haartype:

Er zijn meerdere manieren om te kijken welke kleur lippenstift bij jou past. Zo speelt jouw haarkleur bijvoorbeeld ook een grote rol.

·         Blond haar

Lichtbruin, zachtroze of andere zalmtinten zijn kleuren die goed gedragen kunnen worden door mensen met licht haar. Wel is het daarbij belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleuren niet té licht zijn. Hele lichte kleuren kunnen er namelijk voor zorgen dat je er bleker uitziet.

·         Bruin haar

Heb je deze haarkleur? Kies dan voor warme kleuren zoals dieprood, donkerroze en/of beige.

·         Rood haar

Met rood haar moet je erg opletten als het om bepaalde kleurkeuzes gaat. Mensen met deze haarkleur kunnen het beste kiezen voor kleuren die goed bij hun passen. Kies daarom voor verschillende bruin- en/of oranjetinten.

·         Zwart haar

Iemand met zwart haar kan heel veel qua kleuren hebben. Ga vooral voor donkere kleuren. Het is wel belangrijk dat deze niet té donker zijn omdat dit ervoor kan zorgen dat je ouder lijkt.

Niet alleen zorgt de juiste kleur lippenstift voor de perfecte uitstraling, ook de oogopslag draagt hieraan bij. Wil je een geweldige oogopslag? Bekijk dan eens onze ‘wimperextensions’ pagina.

< Dé make-up trends voor de lente / zomer 2016 Dé make-up trends voor deze zomer >